Έναρξη θερινών προβολών στο Πάρκο! Τετάρτη 24/6, ώρα 21:00, “Το Αλάτι της Γης”των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο

Ethiopia, 1984

Ethiopia, 1984

Το Αλάτι της Γης (The Salt of the Earth), ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Βέντερς, γυρισμένο το 2014, μέσα από αρμονικές εναλλαγές έγχρωμου και ασπρόμαυρου φιλμ, ταξιδεύει τον θεατή μαγικά, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ο Βιμ Βέντερς αλληλεπιδρά με τη βαθύτερη αλήθεια του πρωταγωνιστή του, του Βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο που η περίπτωσή του είναι μοναδική. Τα τελευταία 40 χρόνια έχει ταξιδέψει στην Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική αποτυπώνοντας το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της σύγχρονης Ιστορίας – πολέμους, λιμούς και κύματα προσφύγων – αλλά και άγρια, φυσικά τοπία που αποπνέουν μεγαλείο, αρμονία και γαλήνη.
Στο «Αλάτι της Γης», ο Βέντερς συμπράττει σκηνοθετικά με τον γιο του θρυλικού φωτογράφου, τον ντοκιμαντερίστα Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο, προκειμένου να ακολουθήσουν μαζί με τον Σεμπαστιάο, μια διαδρομή που καθηλώνει, τόσο με την αμεσότητα, όσο και με την ευαισθησία της.

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *