Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 18:00 στην Πλατεία Πανταζοπούλου στον Κολωνό : “Οι σπόροι ταξιδεύουν κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά. Κάθε μπαλκόνι κι ένα παρτέρι”

spotΗ ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα και το «Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής» σας προσκαλούν στη γιορτή “Οι σπόροι ταξιδεύουν κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά. Κάθε μπαλκόνι κι ένα παρτέρι” το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 18:00 στην Πλατεία Πανταζοπούλου στον Κολωνό, όπου θα μοιραστούμε γνώσεις για την σημασία των παραδοσιακών σπόρων, την καλλιέργεια και την προστασία τους. Θα φτιάξουμε παρτέρια με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, θα φυτέψουμε λαχανικά από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, θα μιλήσουμε για τη συγκαλλιέργεια φυτών και θα παίξουμε με τους μικρούς και τους μεγάλους καλλιεργητές.

Η εκδήλωση είναι η πέμπτη μιας σειράς δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες φύλαξης παραδοσιακών σπόρων στην Αττική (βλ. «ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», https://sporoistinpoli.wordpress.com), ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που τις ενώνει η αγάπη και η φροντίδα για το σπόρο ως πηγή ζωής και ως κοινό αγαθό.

Στο Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής συμμετέχουν οι ομάδες: – Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος – Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» – Αστικός Αγρός Χαλανδρίου – Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό – Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου – Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης – Δια.Σπο.Ρα. – Δρυάδες – Νέα Γουινέα – Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα – Πελίτι Αθήνας – Το Περιβόλι της Νίκαιας – Σπόροι Ζωής.

Τοποθεσία : Πλατεία Πανταζοπούλου, Κολωνός    https://goo.gl/Dl8ZyG

Πρόσβαση : Μετρό Σταθμός Λαρίσης – περνάμε απ’ την υπόγεια διάβαση

https://www.facebook.com/transition.Plato.Academy/

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *