Παρασκευή 13 Μαίου στις 21:00 η ελληνική πρεμιέρα του PROJEKT A, παρουσία σκηνοθετών και πρωταγωνιστών στο Πάρκο Ναυαρίνου

Τι είναι εκProjektAPlakat_DINa1_gRGBr.inddείνο που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας όρους όπως ‘’αυτοδιαχείριση’’. ‘’αναρχισμός’’, ‘’συλλογικότητα’’, ‘’δομές Αλληλεγγύης’’; Πόσο έχουν επηρεάσει τη σκέψη σου τα διάφορα στερεότυπα που στιγματίζουν μια ολόκληρη ιδεολογία;

Οικονομική κρίση και προσφυγικές ροές, κοινωνική ανισότητα και οικολογική καταστροφή, πόλεμοι και τρομοκρατία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον πολιτισμό μας πάνω σ’ ένα τοίχο που απειλεί να εξαφανίσει τα ασθενέστερα μέλη των κοινωνιών μας.
Στην κεφαλή των κρατών βλέπουμε ηγεσίες που στην καλύτερη περίπτωση μοιάζουν να είναι το λιγότερο ανίκανες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά. Μήπως όμως τελικά είναι και οι ίδιες μέρος του προβλήματος;

Ο Marcel Seehuber, ο Moritz Springer και η ομάδα τους πήραν τις κάμερες τους και γύρισαν τέσσερις χώρες, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ελβετία προσπαθώντας να καταρρίψουν κάθε στερεότυπο γύρω από τον αναρχικό χώρο με την ταινία με τίτλο ”Projekt A” δείχνοντας πως μπορεί να υπάρξει ένας άλλος κόσμος, εντελώς διαφορετικός.

Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και στην κολεκτίβα Kartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική Ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT) αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC), οι δημιουργοί του ”Projekt A”παρουσιάζουν μια ”άλλη” κοινωνία όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο παλεύουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απόλυτης ισότητας, έναν κόσμο όπου κανένας δεν θα εκμεταλλεύεται την πληροφορία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γη ή τους ανθρώπους…

Κόντρα σε κάθε στερεότυπο που θέλει τους αναρχικούς να είναι οι κουκουλοφόροι που απλά πετάνε πέτρες καταστρέφοντας τα πάντα, η ταινία προσπαθεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στον τόσο ζωντανό και πολυεπίπεδο αυτόν χώρο και να παρουσιάσει σε αντιδιαστολή με την επίσημη θέση της εξουσίας παγκοσμίως μια κοινωνία ανθρώπων που κυνηγούν το ανέφικτο και δεν φοβούνται να αγγίξουν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είναι μια εναλλακτική ματιά σε ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, στη θεωρία του και στους ανθρώπους που παλεύουν να τις κάνουν πραγματικότητα.

Το ”Project A” είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις δημόσιες προβολές του στη χώρα μας την Παρασκευή 13 Μάη στις 21:00′ στο Πάρκο Ναυαρίνου, ενώ από την επόμενη Πέμπτη τις 19 Μάη θα ξεκινήσει να προβάλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Για τον σκοπό αυτόν μέλη της κολεκτίβας θα βρίσκονται στη χώρα μας εκείνο το διάστημα, ούτως ώστε να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο αλλά και με τα διάφορα εγχειρήματα, με σκοπό μια γόνιμη συζήτηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η υποδοχή που είχε η ταινία στη Γερμανία ήταν πραγματικά συγκλονιστική, με πάνω από 17.000 θεατές μέχρι στιγμής.

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *