Πέμπτη 14/7 στις 19:30 το περιοδικό ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ στο Πάρκο: Συζήτηση και προβολή ταινίας ‘Η μάχη του Αλγερίου’. Το γαλλικό δόγμα της αντιεξέγερσης: από τις αποικίες στη δυτική μητρόπολη.

nΠοια σχέση μπορεί να έχει ο πόλεμος στην Αλγερία στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με τις μεθόδους καταστολής των κινητοποιήσεων ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση στο Παρίσι του 2016; Πώς συνδέεται ο πόλεμος της Ινδοκίνας με τον έλεγχο των παρισινών προαστίων; Πώς ένα κράτος εκτός από το να καταστέλλει τους εκμεταλλευόμενους εντός της επικράτειάς του, βιομηχανοποιεί και πουλάει τις μεθόδους καταστολής σε άλλα κράτη; Και τελικά, πώς οι πόλεμοι που εμφανίζονται μακρινοί είναι τα εργαστήρια όπου δοκιμάζονται και παράγονται αυτές οι μέθοδοι, που στο κοντινό μέλλον θα πέσουν στα κεφάλια μας; Γιατί οι πόλεμοι αυτοί μας αφορούν και με αυτόν τον τρόπο…

Στα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσει να απαντήσει η συζήτηση με το περιοδικό ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ που θα γίνει στο Πάρκο Ναυαρίνου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 στις 19:30 η ώρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του περιοδικού ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ θα ακολουθήσει τη συζήτηση η προβολή της ταινίας “Η μάχη του Αλγερίου”.Ένα πολιτικό θρίλερ που καθηλώνει με τον καταιγιστικό ρυθμό και την απαράμιλλη αφηγηματική του δύναμη. Άλλαξε τη δομή και τη φιλοσοφία του πολιτικού σινεμά, επηρέασε δεκάδες σκηνοθέτες, κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία και χρησιμοποιήθηκε στο αμερικανικό Πεντάγωνο ως υλικό σε μάθημα αντιμετώπισης ανταρτοπόλεμου. Μην το χάσετε!

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *