The Navigators (Ken Loach) – Σάββατο 16/9 στις 20.30 στο Πάρκο Ναυαρίνου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ώρα 20.30μμ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “THE NAVIGATORS” (2001)

ΤΟΥ KEN LOACH

στα πλαίσια της

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

στο ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Η Επιτροπή Κέντρου της Εναλλακτικής Δράσης διοργανώνει το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στις 20.30 μμ προβολή της ταινίας “THE NAVIGATORS” (2001) (ελληνικός τίτλος “Ο Πολ, ο Μικ και οι άλλοι”)

ΤΟΥ KEN LOACH, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Πάρκου Ναυαρίνου.

Η προβολή γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου.

Θέμα της ταινίας είναι τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης, μέσα από την ιστορία μιας ομάδας εργατών στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, σε μια ταινία δοσμένη με χιούμορ αλλά και κριτικό μάτι.

Ο Βρετανός KEN LOACH είναι ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης που αντλεί τα θέματά του από την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας του. Τα πρόσωπα των ταινιών του είναι άνθρωποι που αποτελούν την κοινωνία, που ακολουθούν τις συμβάσεις αλλά και τα συμφέροντά της (ουσιαστικά οικονομικά), καθορίζοντας την τύχη του κάθε μέλους της.

Στους “THE NAVIGATORS”, που αναφέρονται στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών σιδηροδρόμων που έγινε από την κυβέρνηση Θάτσερ το 1995, η πολιτική της ιδιωτικοποίησης δείχνει το αληθινό, απάνθρωπο πρόσωπό της, επηρεάζοντας την ιδιωτική ζωή των εργατών, καταστρέφοντας τις σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσά τους και οδηγώντας σε τραγικά αποτελέσματα.

Μια ταινία-μαρτυρία γεγονότων της εποχής μας, όπως και μιας καταδικαστέας κοινωνικής πολιτικής που αγνοεί τον άνθρωπο για χάρη του κέρδους.

Σας περιμένουμε!

Διοργάνωση: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

για ποιότητα ζωής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *