Σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στα Εξάρχεια

Το Σάββατο 23/2 στις 5 περίπου το απόγευμα, ενώ κάναμε εργασίες συντήρησης στο πάρκο Ναυαρίνου, ακούσαμε πυροβολισμούς από την οδο Μάνης, που βρίσκεται απέναντι από την παιδική χαρά του πάρκου. Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, συνέπεια των πυροβολισμών ήταν ο τραυματισμός ενός ατόμου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τέτοια φαινόμενα έχουν επαναληφθεί αρκετές φορές στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Είναι προφανές ότι σχετίζονται με τους ανταγωνισμούς μαφιόζικων συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στη γειτονιά. Την Κυριακή 24/2 το βράδυ, ακολουθεί η επίθεση μπράβων σε Πακιστανούς πωλητές τσιγάρων στην πλατεία Εξαρχειων. Η εικόνα ολοκληρώνεται την ίδια μέρα, και κάθε μέρα έκτοτε, με τις εισβολές των δυνάμεων καταστολής και τις μαζικές προσαγωγές όποιου βρεθεί μπροστά τους.

Σα να μην έφτανε η κρίση και οι συνέπειές της, που όλοι μας βιώνουμε, προστίθενται η εξάπλωση των μαφιόζικων δραστηριοτήτων, το εμπόριο ναρκωτικών, τα νταβατζιλίκια κάθε λογής μπράβων και η ωμή κρατική καταστολή. Κατά την εκτίμησή μας, όλα τα παραπάνω αλληλοσυμπληρώνονται και δημιουργούν ένα γενικότερο κλίμα ασφυξίας και φόβου. Οι συνθήκες αυτές δυσκολεύουν την καθημερινή επιβίωση, επιβάλλουν την ιδιώτευση, οδηγούν στον κοινωνικό κανιβαλισμό και υπονομεύουν κάθε συλλογική δράση.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά για όλους μας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Για όλους εμάς που οι λέξεις αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, αξιοπρέπεια δεν είναι κενές περιεχομένου, έχει έρθει ο καιρός έμπρακτα να τις υπερασπιστούμε.

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *