Σχετικά με την καταστολή των Μέσων αντιπληροφόρησης (Athens Indymedia, 98FM, Ράδιο Ένταση)

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Απριλίου, τρία κινηματικά Μέσα αντιπληροφόρησης, το Athens Indymedia, οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98FM και το Ράδιο Ένταση, δε λειτουργούν, εξαιτίας κατασταλτικής επέμβασης. Οι πρυτανικές αρχές του Ε.Μ.Π., ύστερα από εισαγγελική παραγγελία και πιέσεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, προχώρησαν σε διακοπή της παροχής ίντερνετ στα Μέσα αυτά.

Μόνο οκτώ μέρες σιγής καταδεικνύουν την εκκωφαντική απουσία τους από τα κοινωνικά δρώμενα. Το ρατσιστικό έγκλημα της Μανωλάδας, για παράδειγμα, και ο τρόπος που φιλτράρεται μέσα από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε., χωρίς την αιχμηρότητα της αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης, δεν αναδεικνύεται σε όλες του τις εκφάνσεις. Αν τα τρία Μέσα λειτουργούσαν απρόσκοπτα, ήδη θα είχαν δημοσιοποιηθεί περισσότερα στοιχεία για τους δράστες, θα υπήρχε άμεση πληροφόρηση από ομάδες και άτομα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα είχαν ανοίξει συζητήσεις και θα γνωρίζαμε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για το ζήτημα αυτό από συλλογικότητες, ομάδες και οργανώσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος λειτουργίας του  indymedia από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του. Λόγω του οριζόντιου και διαδραστικού χαρακτήρα του, εστιάζει σε γεγονότα και καταστάσεις που, διαφορετικά, θα παρέμεναν στα «ψιλά» της «επίσημης» ειδησεογραφίας. Παράλληλα, διαδραματίζει έναν έμμεσο συντονιστικό ρόλο στον αγώνα των «από κάτω». Η χρήση του indymedia από συλλογικότητες και άτομα που συμμετέχουν στο ανταγωνιστικό κίνημα συνιστά καθημερινή πρακτική τους, τόσο σε επίπεδο αντιπληροφόρησης και προπαγάνδισης, όσο και δράσης.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής, ως κομμάτι του ανταγωνιστικού κινήματος από την αρχή της δημιουργίας του, έχει επιλέξει να προβάλλει τη δράση του μέσα από το indymedia. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε διαπιστώσει την πολύτιμη συνεισφορά του Μέσου αυτού στην ανάδειξη και προώθηση του εγχειρήματός μας.

 

Θεωρώντας την αλληλεγγύη μας στα Μέσα αντιπληροφόρησης δεδομένη, θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια επαναλειτουργίας τους.

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *