Για την ολοήμερη γιορτή στο Πάρκο Ναυαρίνου, Κυριακή 14 Απριλίου

IMG_1499

IMG_1477 1

Την Κυριακή 14 Απριλίου, το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής γιόρτασε τα 4+ χρόνια της ύπαρξής του. Κατά τη διάρκεια της μέρας, εκατοντάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, συναντηθήκαμε στο πάρκο, για να συμμετάσχουμε σε παιδικές δραστηριότητες, να φυτέψουμε στο υπό διαμόρφωση περιβόλι και να παρακολουθήσουμε θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

 Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην ενεργό συμμετοχή μιας σειράς συλλογικοτήτων. Των παιδικών στεκιών «φτου ξελευτερία» (Κατάληψη ΠΙΚΠΑ), Λαμπηδόνας, Στρούγκας, Τσαμαδού 15 και Πάρκου Ναυαρίνου, τα οποία συνδιοργάνωσαν τις παιδικές δραστηριότητες. Του Αυτοδιαχειριζόμενου Παντοπωλείου Εξαρχείων «Ζήκος» και του Δικτύου «Δρυάδες» που από κοινού διοργάνωσαν την παρουσίαση- συζήτηση σχετικά με τη σημασία των παραδοσιακών σπόρων στην αυτοδιαχείριση της τροφής. Του Ανταλλακτικού Παζαριού Αλληλεγγύης- Βιβλίων κ.ά. Αγαθών/ Υπηρεσιών, καθώς και της Παιδικής Γωνιάς, της πλ. Συντάγματος. Του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου (Α&Ω) και της Χορωδίας Εξαρχείων. Της πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα Savegreekwater.

 Η 14η Απριλίου υπήρξε μια μέρα, κατά την οποία η μαζική και δημιουργική συμμετοχή συλλογικοτήτων και ατόμων απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι οι κινηματικές κατακτήσεις, όπως το Πάρκο Ναυαρίνου, με ιδιαίτερη  συμβολική αξία στο πεδίο της αλλαγής των όρων της ζωής μας, μπορούν να διασφαλιστούν μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση.

 

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *