Τετάρτη 3/9, ώρα 20.30, Συμμετοχική Παράσταση Ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου : «Μικρές σκηνές καθημερινής βίας ΙΙ: Μπορεί να μη γίνει και τίποτα…»

Αφισάκι Ναυαρίνου

Το Πάρκο Ναυαρίνου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ

(http://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com)

σας προσκαλούν στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ

«Μικρές σκηνές καθημερινής βίας ΙΙ: Μπορεί να μη γίνει και τίποτα…» 

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014  στις 8.30, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια.

Στην παράσταση θα παρευρεθεί μια από τις σημαντικότερες εκπαιδεύτριες της μεθόδου του Θεάτρου του Καταπιεσμένου στον κόσμο, η Barbara Santos, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Βία, αναδυόμενος φασισμός, ομοφοβία, ρατσισμός, κλιμακούμενες εντάσεις στην καθημερινότητα μιας γειτονιάς μιας σύγχρονης ελληνικής πόλης αποτελούν το πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται η παράσταση. Φόβος ως συνέπεια όλων των παραπάνω και απόπειρες αντίδρασης σε αυτόν συνθέτουν τη δράση. «Τι κάνουμε;» είναι το ερώτημα που τίθεται στους θεατές, οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν τη ροή της παράστασης και να δοκιμάσουν στην πράξη τις προτάσεις τους.

«Είμαστε όλοι ηθοποιοί: το να είσαι πολίτης δεν σημαίνει ότι ζεις σε μια κοινωνία, σημαίνει ότι την αλλάζεις.» (Βoal, 2009)

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *