Περιβόλι στο πάρκο – “ Οι μικρές μας ορδές απαιτούν την Ουτοπία ”

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η συνέλευση του Πάρκου Ναυαρίνου ξεκίνησε εργασίες για την δημιουργία περιβολιού.

Στα πλαίσια του εγχειρήματος αυτού,  που αποσκοπεί  στην εκπαίδευση και τον πειραματισμό πάνω στη συλλογική καλλιέργεια της γής,  πραγματοποιήσαμε εργασίες σε όλο το πάρκο,  τόσο χειρωνακτικά όσο και με τη βοήθεια μηχανημάτων, ώστε να απομακρυνθούν μπάζα και άσφαλτος. Σκάφτηκε τμήμα του πάρκου από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής γύρω στους 80 πόντους και έφυγαν πέτρες και παλιό χώμα, ώστε να δημιουργηθεί χώρος όπου θα φυτεύονται εποχικά είδη (κηπευτικά, αρωματικά, σιτηρά-δημητριακά).

Αξιώνοντας  την ουτοπία στην καθημερινότητά μας , ξεκινάμε να φτιάξουμε  ένα περιβόλι στο κέντρο της πόλης.  Η καλλιέργεια της γής,  η παραγωγή σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών και το μοίρασμά τους, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις αντίστασης στον έλεγχο της τροφής που επιβάλλουν οι πολυεθνικές.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στην Τσαμαδού 15 (δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων), καλούμε σε συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία ομάδας για τη σποροπαραγωγή και τη συλλογική διαχείριση του περιβολιού του  Πάρκου.

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, Ανοικτή Συνέλευση

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *