Σάββατο 16 Απριλίου, Πλατεία Εξαρχείων: ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΩΛΕΤΤΗ – ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι σε κύκλους του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Παιδείας συζητείται η  πρόταση υποβάθμισης του 35ου Δημοτικού Σχολείου της οδού Κωλέττη σε 4θέσιο, η υιοθέτηση της οποίας πρακτικά ισοδυναμεί με άμεσο κλείσιμό του.
Δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τη γειτονιά μας χωρίς το 35ο σχολείο, τους μαθητές και τους δασκάλους του: σημείο αναφοράς για τους κατοίκους, εστία πολιτισμού και μόρφωσης, το 35ο Δημοτικό Σχολείο συνέβαλε επιπλέον στη διατήρηση της ζώνης κατοικίας στην περιοχή. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η γειτονιά δείχνει να στενάζει κάτω από το ζυγό της μαφίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών που δυναστεύουν τη ζωή της, η συνέχιση της λειτουργίας του 35ου φαίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.
Θέλουμε να θυμίσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια η ιστορία του Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου έχει συνδεθεί στενά με αυτή του  35ου, καθώς πρόκειται για το κοντινότερο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και επειδή από τις πρώτες μέρες δημιουργίας του πάρκου μέχρι τώρα οι μαθητές του 35ου σχολείου αγκάλιασαν το πάρκο και έκτοτε το χρησιμοποιούν διαρκώς, άλλοτε διοργανώνοντας σε αυτό τις αποκριάτικες γιορτές τους, άλλοτε παραστάσεις θεάτρου σκιών, άλλοτε ποιητικές εκδηλώσεις, άλλοτε συγκέντρωση βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες κι άλλοτε περιοδικές επισκέψεις στο περιβόλι. Για όλους αυτούς τους λόγους νοιώθουμε υποχρέωση απέναντι στους μικρούς μας φίλους να διαφυλάξουμε μία γειτονιά που να τους χωράει.
Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε τις δράσεις και τα ψηφίσματα των συλλόγων γονέων και διδασκόντων των σχολείων της γειτονιάς που ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας του 35ου  και καλούμε τους φίλους του πάρκου να στηρίξουν την εκδήλωση που διοργανώνει η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων το Σάββατο 16 Απριλίου στην πλατεία Εξαρχείων και κάθε άλλη δράση με παρόμοιο περιεχόμενο.
 
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *