Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, Προβολή της ταινίας RECETA του Μιχάλη Μαντά και συζήτηση με το σκηνοθέτη

Με τους: Μίνα Ορφανού, Μιχάλη Μαντά και Πάολα Ρεβενιώτη ως Δέσποινα του Τάμεση

Μέσα από προσωπικές εμπειρίες και αλληλεπιδράσεις, ο δημιουργός πραγματεύεται την καθημερινότητα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου διαβιοί. Ο τίτλος “Receta”λειτουργεί ως ένα πολυδιάστατο εργαλείο που μεταφράζει με συμβολικό τρόπο καταστάσεις της καθημερινότητας, μέσα σε ένα παραβολικό πλαίσιο που συστήνεται στους θεατές μέσα από μια αλληλεξάρτηση με το κοινωνικό περιβάλλον.

Η ταινία παρομοιάζει τη ζωή με μια «συνταγή», που χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν θέματα όπως η ομοφοβία, η μετανάστευση, ευπάθεια, ο εκφοβισμός, η κυβερνητική βία, η οικονομική ύφεση και η κατάθλιψη.

Ενώ στο παρασκήνιο είναι διάχυτη η προσωπική – υποκειμενική ερμηνεία των νοημάτων που διαπραγματεύεται ο σκηνοθέτης, στο προσκήνιο ο θεατής εξοικειώνεται με τις ιστορίες του δημιουργού και τις διαφορετικές «οικογένειες» του. Κατά τη διάρκεια του έργου γνωρίζουμε τη «φυσική» οικογένεια του που εκπροσωπεί το σώμα, την «πνευματική» οικογένεια του που εκπροσωπεί τη ψυχή, και τη «βιωματική» οικογένειά του που εκπροσωπεί το μυαλό. Όλες έχουν μία «συνταγή» να προτείνουν, αλλά ο πρωταγωνιστής καλείται να δημιουργήσει τη δική του ως μέσο για την επιβίωση του.

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή αναβάλλεται).

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *